Nieuwsbericht

Nieuws: Airlines kiezen en masse voor Glass
   (25-11-2017)

In hun zoektocht naar vervanging voor bestaande opleidingstoestellen kiezen steeds meer grote airlines voor moderne, luxe vliegtuigen. De afgelopen weken namen zowel Emirates als Lufthansa de eerste van bestelde Cirrus-toestellen af. Ook nam Emirates een Embraer Phenom 100 met glass cockpit in ontvangst.

Het Duitse Lufthansa nam de eerste zes van in totaal bestelde 25 SR20 toestellen in ontvangst, die voor de gelegenheid waren getooid in de huiskleuren van diverse airlines uit de Lufthansa Groep. 
Emirates verwelkomde zowel de eerste SR22 als Embraer Phenom 100 op thuisbasis Dubai. De eerste zal worden ingezet voor de initiële training, terwijl de cursus zal worden voortgezet met de eveneens met G1000 uitgeruste Phenom 100. Onderdeel van de motivatie om voor de Cirrus SR22 te kiezen was beweerdelijk het extra gewicht van de noodzakelijke airconditioning in het woestijnklimaat.
Steeds meer airlines selecteren toestellen met een volledige Glass Cockpit voor de opleiding, om goede aansluiting op de cockpit van de moderne airliner te garanderen. De vliegopleiding van Qatar Airways neemt binnenkort de eerste paar Diamond DA40NG toestellen in ontvangst. 
Bij Nederlandse opleidingen is deze trend vooralsnog niet waar te nemen. Ook niet duidelijk is of KLS-studenten in de toekomst nog bij Lufthansa in Arizona worden ondergebracht. 

 

 

Evenementen


Ogenblik a.u.b. ...