LVNL Homebriefing

Nieuws & Publicaties

Tecnam P2010TDI nu ook in de VS toegelaten

Donderdag 2 december

De FAA heeft een typecertificaat toegekend aan de P2010 TDI van Tecnam, aangedreven door een nieuwe CD-170 dieselmotor van Continental.

De Continental Diesel 170-pk turbomotor, die diesel en JetA1-brandstof verbrandt, voegt zich bij andere P2010-krachtbronnen, waaronder een 180 pk-motor die Avgas en Mogas verbrandt en een 215 pk-motor die op Avgas loopt.

 

Lees meer

Aantal vliegende Van's vliegtuigen bereikt 11.000 !

Donderdag 2 december
De 11.000e RV !

Van's Aircraft levert sinds 1973 bouwpakketten voor vliegtuigen. Vanuit het de fabriek in Aurora, Oregon worden er dagelijks meerdere vliegtuigen verscheept naar bouwers in alle uithoeken van de wereld.  

Alle modellen van de RV-3 tot de RV-14 zijn van een aluminium constructie. Door het toepassen van moderne technieken zijn nu de meeste onderdelen voorgeboord waardoor het bouwen redelijk vlot gaat. De bouwtijd schommelt rond de 1500 uur voor een RV-7 maar er zijn uitschieters naar alle kanten.

Lees meer

Denali vliegt voor het eerst

Dinsdag 23 november

Textron Aviation kondigde vandaag aan dat haar nieuwe eenmotorige turboprop, de Beechcraft Denali, voor het eerst het luchtruim koos. De mijlpaal van de eerste vlucht is een belangrijke stap voor het 'clean-sheet'-ontwerp en het begin van het belangrijke testprogramma dat de prestaties van de Denali zal bevestigen.

De Denali ontstond op de tekentafel als de Cessna 220 met de bedoeling om kruissnelheden van 285 knopen en een brandstofverbruik van 1100 pond te bereiken. De Denali werd ontworpen voor een ​​bereik van 1600 zeemijlen met één piloot en vier passagiers en zal in staat zijn om van Los Angeles naar Chicago te vliegen, van New York naar Miami of van Londen naar Moskou.

De Denali is het eerste vliegtuig dat wordt aangedreven door GE’s Catalyst turbine, een duurzamere motor die tot 20 procent minder brandstof verbruikt dan oudere turboprops. Het vliegtuig is uitgerust met McCauley's nieuwe composiet, 5-bladige, constantespeed propeller met een diameter van 105 inch met omkeerbare spoed en ijsbescherming.

Lees meer

Ikarus vliegt op 100% synthetische brandstof

Dinsdag 23 november

De RAF heeft met een Ikarus C42 microlight gevlogen waarbij gebruikt geaakt werd van 100% synthetische Avgas, een wereldprimeur.

In “Project Martin”, werkte de RAF samen met Zero Petroleum, dat de Avgas produceert onder de naam SynAvGas.

De synthetische UL91-brandstof van Zero Petroleum wordt vervaardigd door waterstof te extraheren uit water en koolstof uit atmosferische koolstofdioxide. Met behulp van energie die is opgewekt uit hernieuwbare bronnen zoals wind of zon, worden deze gecombineerd om de synthetische brandstof te maken.

Lees meer
Toon al het nieuws

Agenda

t/m 30-04-2022
t/m 18-06-2022
Toon volledige agenda

Agenda

t/m 30-04-2022
t/m 18-06-2022
Toon volledige agenda