UAV’s en veiligheid

Onderstaand bericht lazen we in de AOPA Aviation Nieuwsbrief van 10 juli 2012. 

In Nederland is er ruimte voor onbemande vliegtuigen zowel militair als civiel. Met name de civiele ontwikkelingen  zijn zorgwekkend omdat de regelgeving nog onvoldoende ontwikkeld is en voor de ‘vliegers’ de eisen voor vliegerschap en ‘situational awareness’ niet goed uitontwikkeld lijken. Daarboven komt nu de zwakke beveiliging van de  datacommunicatie met de drones. Voldoen deze aan de hoge eisen die we in de luchtvaart stellen?

  • Easy-to-hack civilian UAVs may cause security problems
    The Federal Aviation Administration estimates that by 2015, more than 30,000 unmanned aerial vehicles will be flying through U.S. skies. The vulnerability of UAVs to hacking can present many dangers, says Todd Humphreys, a professor at the University of Texas, Austin. “I’d like to see the problem solved at the source, at the GPS satellites themselves,” Humphreys said. “They’re transmitting an open civilian GPS signal that’s easily hackable.” National Public Radio (7/8)     
Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.